Selectează o Pagină

EXTRACT ULEIOS DE SUNATOARE

Sunatoarea (Hypericum perforatum) a fost cunoscuta inca din timpul anticilor greci care ii apreciau insusirile vindecatoare deoarece foarte multe afectiuni puteau fi prevenite si chiar tratate cu aceasta planta. In Evul Mediu, era folosita ca antibiotic, fiind cunoscuta ca iarba ranilor si peste ani ca iarba militarului datorita proprietatilor sale de a accelera cicatrizarea.

Maceratul uleios de sunatoare are o culoare deosebita, de un rosu intens, fapt datorat hipericinei, principiul activ cel mai important al sunatoarei, care se extrage prin procedeul de macerare in recipiente de sticla expuse la soare.

Extractul uleios de sunatoare poate fi folosit atat intern, cat si extern, fiind util intr-o larga varietate de afectiuni. Acesta are un efect de calmare a durerii iar proprietatile sale antiinflamatorii au o actiune calmanta asupra pielii inrosite/iritate. In plus, poate contribuii la tratarea eczemelor, psoriazisului și a anumitor tipuri de lupus, precum si la calmarea senzației de furnicaturi de la nivelul ranilor si a leziunilor virale ale pielii.

In dermatologie si cosmetica, de la sunatoare se folosesc partile aeriene sau numai florile. Cele mai puternice efecte binefacatoare ale sunatoarei se afla in varfurile sale inflorite, care contin tanin de natura catehica (are proprietati astringente), glicozide flavonice ca: hiperina, rutina, quercitrina, localizate in petale si in epiderma tulpinii si a frunzelor, precum si o substanta coloranta (hipericina–solubila in uleiurile grase ce imprima plantei o actiune cicatrizanta si antiseptica). De asemenea, cercetarile mai noi au mai gasit alfa-caroten, saponine, acizi ascorbic, nicotinic si valerianic. 

Beneficiile extraordinare ale uleiului de sunatoare, de fapt, nu deriva dintr-un singur ingredient activ continut in planta, ci din actiunea sinergica a tuturor principiilor active din planta.

 

„Ulei de gospodina”

Uleiul de sunatoare este numit si „ulei de gospodina”, intrucat trateaza pielea uscata si crapata de pe maini. Intrucat sunatoarea are o serie de proprietati antioxidante, uleiul de sunatoare revitalizeza pielea uscata si mentine in acelasi timp o umiditate naturala necesara.

Este dovedit stiintific ca uleiul de sunatoare poate trata o serie de boli de piele cum sunt eczemele sau dermatita.

De asemenea, uleiul de sunatoare este ideal a se folosi dupa accidente in cazul copiilor. In plus, este potrivit si pentru adulti, fiind un bun remediu in tratamentul unor boli si afectiuni precum: tulburari pigmentare, vitiligo, afectiuni ale pielii, eruptii cutanate, rani, eczeme, arsuri, echimoze, vanatai, basici, hematoame si cicatrici.