Mergi la conţinutul principal
x

Tinctura de salvie 100 ml

Datorită compoziției complexe în substanțe active din plantă, extractele din frunze de salvie au proprietăți: digestive, expectorante, ușor hipoglicemiante, venotonice, carminative, antisudorifice (transpirație excesivă), ușor astringente și antibacteriene.


În decursul anilor, preparatele din această plantă s-au remarcat prin multe proprietăți benefice, dar probabil cea mai notabilă dintre ele este aceea de a diminua transpirația excesivă, mai ales pe cea nocturnă (efect antisudorific pronunțat).

 
Tinctura de Salvie stimulează secreția bilei de către celulele hepatice, scade ușor tensiunea arterială și este benefică și în caz de sindrom premenstrual, respectiv în tulburări de menopauză (ameliorează bufeurile și transpirațiile nocturne).


Folosit extern, sub formă de gargară sau ca apă de gură, extractul din frunze de salvie este benefic în stări inflamatorii ale gurii, gâtului și amigdalelor, uleiurile sale volatile calmând mucoasele. În acest sens, el se poate utiliza în: inflamații generale ale gurii (stomatite), în caz de gingii inflamate și sângerânde (gingivite), în caz de ulcerații bucale (afte). 
 

Preţ
18 Lei

Ingrediente: alcool etilic (40%); parti aeriene de Salvie (Salvia officinalis) - 5% (Conc. alc: 29% v/v)

Greutate
150g

Proprietăți

Ingrediente

Mod de utilizare: Intern - adulti si tineri de peste 15 ani, cate 25 - 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, inainte de masa, diluate in 100 ml apa (jumatate de pahar). Copii intre 7 si 14 ani: 1/2 din doza adultului.

Contribuie la: functionarea normala a sistemului hormonal prin eliminarea disconfortului care apare la menopauza; buna functionare a tractului intestinal; eficient in caz de iritatie a gatului si faringelui, cu efect placut asupra corzilor vocale.

Contraindicatii: alergie la Salvie / plante din Fam. Laminacee, persoane carora le este interzis/limitat consumul de alcool, copii, sarcina si alaptare.